Wandel routes in Twente

Avondwandeling in twente

Het mooiste avond ommetje vanaf de camping de Rammelbeek loopt via natuurgebied de Bergvennen en over de Duitse grens! Wij kunnen hier een hele route van op papier zetten, maar de route is heel eenvoudig te bewandelen vanaf de camping.

De bovenstaande foto’s zijn allemaal foto’s genomen door campinggasten tijdens een van hun wandelingen! Wij houden ervan om af en toe foto’s te ontvangen, dus mocht je een mooie foto hebben, dan ontvangen wij deze graag via info@rammelbeek.nl

Twentse wandelroute

Verlaat de camping en loop richting Lattrop. Ga de eerste weg rechts en loop door tot aan het land hek van de Natuurgebied de Bergvennen. Loop vanaf dit punt de Bergvennen op ga op de driesprong rechts. Aan het einde van dit pad verlaat je het natuurgebied om je weg rechtsaf te vervolgen over de grens van Nederland en Duitsland. Ga aan het einde van deze weg weer rechts af om via de Frensdorferweg weer naar de camping te lopen. (de camping heeft aan de achterzijde ook een ingang voor wandelaars).

Als er vragen zijn of mocht je ondanks de makkelijke route nog verdwalen, neem dan contact met ons op via 0541-229368

Wat is er zo bijzonder aan de Bergvennen

De Bergvennen is een natuurgebied gelegen op een zandrug tussen het stroomgebied van de Vecht en de Dinkel. In de laatste ijstijd gaf het stuivende zand zijn glooiende vorm. Het gebied waar je overheen loopt zijn de hoogtes en in de laagtes zijn vennen (water) ontstaan.

Deze vennen zijn heel speciaal want het zijn zogeheten doorstroomvennen. Dit betekend dat water van de hoger gelegen vennen geleidelijk afstroomt naar de lager gelegen vennen. Door de hoge ligging, worden de vennen voornamelijk gevoed door regenwater. Het hoger gelegen gedeelte, bestaat uit droge heide. Deze landschapsvorm komt zo zelden voor dat de Bergvennen, Brecklenkampse Veld, door Europa is aangewezen als Natura 2000 gebied.

Wandelend ga je ervaren dat de combinatie van droge en natte heide, de bossen en hooilanden zorgen voor een bijzondere sfeer. De combinatie van het landschap en de stilte van de natuur zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Als je de bergvennen bezoekt neem dan ook even de tijd om stil te staan en wacht rustig af wat dit prachtige Twentse landschap jou gaat bieden.