Natuurgebieden in Twente

Twente is met haar vele natuurgebieden een plek om heerlijk te ontspannen tijdens een (lange) wandeling, een bezoek aan een landgoed of een mooie fietstocht.

Benieuwd naar al het moois dat Twente te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Natuurgebied de Bergvennen

Tegen de Duitse grens, in Noordoost Twente, ligt natuurgebied de Bergvennen. Dit is meteen het dichtstbijzijnde natuurgebied vanaf de camping. Wandelend in dit gebied zie je droge en natte heide, vennen, schrale hooilanden en bos. Het is er zo bijzonder, dat het is aangewezen als Natura 2000 gebied.

Wist je dat er onder andere vanaf de camping wandelroutes starten die je door dit mooie natuurgebied leiden?

Adres:

Bergvennenweg, Lattrop-Breklenkamp.

Landgoed Singraven

Op Landgoed Singraven kunt u prachtig wandelen en fietsen. Het is een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen en de steeds aanwezige Dinkel. Daarnaast staan er vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen.

Vanaf april t/m eind oktober zijn er iedere dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zaterdagmiddag doorlopend rondleidingen door Huis Singraven tussen 13:00 en 15:30 uur. Iedere twintig minuten start er een rondleiding onder leiding van een gids, die ongeveer een uur en een kwartier duurt. De toegangsprijs bedraagt €10,- per persoon. Dit kan zowel contant als met de pin betaalt worden bij de toren op het landgoed.

Let op: zaterdags kunnen de tijden voor de rondleidingen veranderen vanwege een huwelijk. Check daarom drie dagen van tevoren de website www.singraven.nl.

Adres:

Molendijk 37, 7591 PT Denekamp.

Natuurgebied het Springendal

In het hart van het gastvrije Twente ligt het 365 hectare grote natuurgebied het Springendal. ‘De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente bij Ootmarsum. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet. Vanaf de Brandtoren leiden verschillende routes naar het Springendal.

Adres:

Hooidijk/Brandtorenweg, Hezingen (Keuzepunt E65).

Natuurgebied het Lutterzand

Natuurgebied het Lutterzand ligt aan de voet van de stuwwal uit de ijstijd. Het is een 600 hectare groot gebied, bestaande uit heidevelden, zandverstuivingen, jeneverbesstruweel en prachtige bossen met grove den, berken en eiken. Dwars door het natuurgebied stroomt de Dinkel, welke door de eeuwen heen zich slingerend heeft “ingevreten” in het zand.

Tip: breng een bezoekje aan de Lutte Hutte! De Lutte Hutte is een prachtige horecagelegenheid midden in de natuur.

Adres:

Lutterzandweg, De Lutte.