Fietsroutes in Twente

Johan Barthold Jongkind

De Nederlandse kunstschilder Johan Barthold Jongkind, geboren in Lattrop, woonde het grootste deel van zijn leven in Frankrijk, waar hij een grote bekendheid kreeg. Jongkind kende veel kunstenaars persoonlijk.

Hij werkte een groot aantal jaren in Frankrijk. Na 1869 zou hij Nederland nooit meer bezoeken, maar hij bleef tot zijn overlijden in 1891 regelmatig Hollandse landschappen schilderen. Hij gebruikte hiervoor schetsen, die hij tijdens zijn reizen en in zijn Nederlandse jaren maakte.

Fietsroute in Twente

Bij ons in de receptie vind je meerdere fietsroutes die je kunt lenen. Je zoekt er eentje uit en na dat je de route gefietst hebt breng je de kaart weer terug en neem je de volgende route mee! Zo leer je Twente op de fiets kennen, mooier kan niet!

Jongkindroute

Deze fietstocht in Twente voert je door het prachtige landschap in de omgeving van Lattrop-Breklenkamp. Je fietst onder andere door langs het Jongkindmonument, het vogelparadijs de Ottershagen, het fraaie natuurlandschap de Bergvennen, de Duitse grens en je ziet prachtige panden zoals de Havezathe en verschillende molens. Kortom een prachtige route geschikt voor iedereen.

Tip: Start bij bezienswaardigheid punt 9, vanaf de camping rechts en dan doorfietsen tot je niet meer kan. Je slaat dan links af en bent dan na een paar meter bij het Jongkindmonument.