Sterrenwacht

Sterrenwacht

Op één van de mooiste plekjes in Twente, in Lattrop, ligt de Cosmos sterrenwacht. De sterrenwacht beschikt over verschillende expositieruimtes, een grote filmzaal, een prachtig planetarium en de grootste telescoop van Nederland. Het riviertje de Dinkel, welke naast de sterrenwacht stroomt, maakt dit idyllische plaatje compleet. Een bezoek is dan ook voor jong en oud een onvergetelijke ervaring.

Een rondleiding in de sterrenwacht duurt ongeveer 2 uur. Je start in de multimediazaal. Hier worden prachtige films getoond op een groot scherm. Daarna bekijk je het planetarium waar je 380 graden rond de sterrenhemel kunt zien. Je ziet onder andere de sterren, de maan, verschillende planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. De kroon is natuurlijk het observatorium, hopen dat het helder is en dan valt zowel overdag als ’s avonds de sterrenhemel te bekijken door één van de grootste computergestuurde telescopen van Nederland. Het is zelfs mogelijk om overdag de zon te bekijken maar ook om te zoeken naar mooie objecten zoals de maan, planeten, sterrenhopen en nevels.

Tevens beschikt de Cosmos over een green screen ascherm. Een green screen is een techniek die u vast wel kent uit de televisie en film wereld.  Daarbij staat de presentator of de acteur voor een groen scherm. Op TV lijkt het dan dat hij heel ergens anders voor staat. Zo kun je iemand in New York neer zetten, maar ook op de maan. In de sterrenwacht is een fotostudio met zo’n groen scherm.

Meer informatie
Bekijk alle activiteiten

Wat er nog meer te doen is: