De IJskuip

De IJskuip

Kom Twentsiliaans genieten bij de IJskuip: ambachtelijk schep- en softijs en eigengemaakte, milieuvriendelijke koffie op het boerenerf in Denekamp. Er is binnen volop ruimte om te zitten, maar bij mooi weer is het ook heerlijk op het terras met uitzicht op het water en de koeien, kalfjes, kippen en varkens. Op het boerenerf is altijd wat te doen, de varkens en de kippen worden gevoerd of de koeien worden gemolken. Terwijl je geniet van het ijs kunnen de kinderen helpen met de dieren verzorgen en ze vertroetelen of zich uitleven in de grote speeltuin.

Bij de Ijskuip worden er ook rondleidingen georganiseerd. In overleg is er van alles mogelijk bij de Ijskuip, zo zijn er rondleidingen over de boerderij waarbij boer Erik uitleg geeft over de dieren. Wat eet en drinkt een dier op een dag? Hoelang is de dracht van een zeug? Dit soort vragen kunnen tijdens de rondleiding allemaal worden gesteld.
Daarnaast is het ook mogelijk om uitleg te krijgen over hoe het ijs bereid wordt, wat zit er allemaal in het ijs en waar zorgt elk ingrediënt voor. Aan het eind zal er een vers bak ijs gedraaid worden zodat u een bakje vers ijs kunt proeven.

Meer informatie
Bekijk alle activiteiten

Wat er nog meer te doen is: